Sollicitatiebrief


Solliciteren is zoiets als meedoen aan een loterij, zo denken velen heel somber. Natuurlijk is dat maar de halve waarheid. Het schriftelijk reageren op een personeelsadvertentie is de eerste stap en juist die brief bepaalt of je uitgenodigd wordt voor een eerste gesprek. Zoals vroeger uitsluitend gesolliciteerd kon worden via een handgeschreven brief wordt in onze moderne tijd de sollicitatie voornamelijk via e-mail verstuurd.
Hoe dan ook: het is ontzettend belangrijk dat de sollicitatiebrief dusdanig opvalt dat de aandacht van de wervende organisatie wordt gewekt.
Dat betekent dat in een niet al te lange brief duidelijk moet worden gemaakt waarom ├║ nu juist geschikt bent voor die baan. Bij een sollicitatiebrief hoort een CV(Curriculum Vitae, ofwel: een chronologisch overzicht van uw opleidingen en verrichte werkzaamheden; kortom: een heldere beschrijving van uw levensloop).
Ik ben in staat om uw sollicitatie en CV zodanig op papier te zetten dat uw toekomstige werkgever u uitnodigt voor een gesprek zodat de stand 1-0 is voor u!

Inleiding Artikel Scriptie Brochure Verslag Culinair Persbericht Speeches Sollicitatiebrieven Internet en websites