Internet en website


Tegenwoordig kan iedereen een eigen website maken. Soms met serieuze of commerciële doeleinden, soms gewoon voor de lol of als digitaal dagboek.
Voor bedrijven is een website onmisbaar. Het aanbieden van een product of dienst, het verstrekken van informatie over de onderneming, het kan allemaal op de website, zodat het voor bijna iedereen snel bereikbaar is.
Teksten schrijven voor een website lijkt gemakkelijk maar moet aan enkele voorwaarden voldoen om het bedoelde effect te hebben. Een goede websitetekst is ‘to the point’, kort en krachtig, overzichtelijk (past binnen het beeldscherm) en aantrekkelijk om te lezen. Belangrijk is bovendien dat de tekst zodanig is geschreven dat de juiste doelgroep wordt aangesproken.
Bezoekers van websites hebben bijna altijd haast; ze zoeken informatie en willen die snel. Lange, onoverzichtelijke teksten, modieus taalgebruik en onbegrijpelijk vakjargon betekent: klik, volgende link, snel naar een andere site.
De aandacht van de websitebezoeker vasthouden vereist dus kernachtige formuleringen, een beknopte maar volstrekt heldere inleidende tekst en duidelijkheid over links en de mogelijkheden submenu’s te kiezen.

Inleiding Artikel Scriptie Brochure Verslag Culinair Persbericht Speeches Sollicitatiebrieven Internet en websites